Normal ke perut angin?

Saya baru 5w, so far takde muntah2 cuma kekadang tu perut rasa angin, macam nak muntah tapi sendawa je banyak. Sebelum pregnant, ada je rasa perut macam angin cuma kalini macam banyak sangat sendawa.#advicepls #firstmom

5 Các câu trả lời

hye assalamualaikum mommies, saya nak tnya pengalaman korang, normal ke early pregnancy ni makan byk pun tk rasa kenyang/perut tetap rasa kosong..?

7mo trước

waalaikumussalam. mungkin juga kot kerana hormon. tapi bagi saya, walaupun sentiasa lapar cumanya bila makan beberapa suap, dah kenyang 😅

sama mcm sy juga 5w byk angin asyik sedawa je, sy pergi hospital doc bagi ubat gastrik. kurang sikit angin dan sedawa..

7mo trước

ye sudah nampak.

Yup normal. Tak boleh biar perut kosong terlalu lama

7mo trước

oh begitu, baik. skrg selera makan saya ada cuma makan sikit je dah kenyang

normal sis saya pun cmtu sendawa2 banyak kali

hi awk dh scan ke ?

7mo trước

belum, saya plan utk pergi scan bila dah 8w nanti. takut awal2 ni tak nampak apa2