Nak bersalin perlu ke book appoiment? #firstmommy

Saya bakal bersalin bulan 2 ni nak tya perlu ke set appoiment kat hospital yg nk bersalin tu? Ke dh sakit terus dtg hospital btw sye nak bersalin di hospital putrajaya please nak tahu sgt nii😩

5 Các câu trả lời

Saya bersalin di putrajaya tahun 2020, bukan fpp, pernah bawa refer letter dari hosp yg saya cek up ke sana, tapi doc di putrajaya kata tak perlu book atau refer letter nak bersalin sana, walk in terus , itu 3 tahun lepas lah, procedure skrg tak pasti .. kalau fpp mmg kena book dulu

kalau hospital kerajaan Sy xtaw la kena booking ke ap...kalau swasta MMG kena booking & buat appointment dlu...Sy pun bersalin bln Februari tahun depan...KPJ insyaAllah...kena daftar selewat2 nye baby 34 week....booking RM1000 dlu

Perlu. Nanti risau takda katil. Kalau daftar at least ada rekod nak datang bersalin (walaupun awal@lewat). Unless memang plan tak nak ke hospital langsung and nak bersalin di rumah.

6mo trước

government pun nak kena book ke? due saya 1/2

Sebab sy pernah admit ward kt putrajaya mase 23weeks sbb demam n BP prob so doc yg tanya nak bersalin mana…then doc terus set app seterusnya kat hpj

area awk cover putrajaya? klu cover, blh walk in, prepare deposit rm800 klu bkn kakitangan kerajaan.