Kesan dr perancang

Saya ambil pil perancang. Dr baby 4 bulan smpai 10 bulan saya beli pil perancang noriday.Sbb dkt klinik pn akan bg noriday jgk. Then, start baby 10 months saya ambil Yasmin plk. Disebabkan saya busy, x boleh nk ambil perancang setiap bulan dkt KK. So, beli luar je. Then, for the past 2 months period saya x dtg and kerap sngt sakit perut. Rasa mcm ada benda bergerak dkt perut. Cek UPT negatif. Gi klinik, doktor cuma ckp keracunan makanan. X kan sya keracunan makanan selama 2 bulan? Saya tnya doktor boleh x klau saya nk stop pil utk sementara ? Doktor x bg. katanya normal x dtg period sbb ambil pil. Saya x puas hati. X kan nk bg darah kotor ada dlm bdan saya.. Saya try stop pil perancang, hari ke-3 stop pil perancang, saya terus dtg period. Ada lendir darah period berbentuk kulit yg keluar. Dia mcm kulit ayam yg brsalut dgn darah keluar dr faraj. Terkejut sya time tu.. nie just share pengalaman sya shj. Lpas habis period nie, saya still akan consume pil balik. BTW, sakit perut saya tu setiap hari tau selama 2 bulan. Rasa mcm ada gerakan, phantom baby kick. Perut tegang, perut rasa cramp, mcm nk senggugut, tp x period pn.. bila tekan perut, confirm masuk jamban.. kekdg rasa mcm nk meneran secara tiba-tiba..

1 Trả lời

Boleh jadi infection dalam rahim Saya pernah jadi Saya p klinik doctor ambik sample n hantar lab Result keluar ada infection After ambik antibiotics okay Then saya stop ambik yasmin tukar pakai iucd Period regular every month

4t trước

ada kena tahan wad x awak ? tak sanggup kena tahan wad tu, sbb anak baru setahun and masih lg breastfeed..