Sembelit awal kehamilan

Saya 8w pregnant, macam mana cara nak legakan perut kembung dan sembelit yer? Boleh ambik ubat di klinik biasa ker?tolong bantu

7 Các câu trả lời

Boleh try minum air yogurt atau probiotic. Tapi kena pandai pilih yg kurang manis takut nnti sangkut gdm. So far sy rase air probiotic fernleaf yg paling kurang manis. Alhamdulillah lepas minum tu angin keluar lawas kt atas & bwh. Bngun pagi2 pon lawa membuang

Makan buah oren ataupun naga. Saya awal haritu pun sembelit makan buah oren dengan naga alhamdulillah. Lawas membuang

Kalau susah nk membuang,sy biasanya akan mkn buah naga..mmg lega pastu dpt mbuang..buah naga pon sedap mkn sejuk2..

ubat semasa mengandung boleh ambik dengan nasihat Dr. jgn beli sendiri di farmasi ataupun kaunter ubat di klinik

1y trước

baik terima kasih

Makan banyak buah dan sayur insyaAllah sembelit kurang

Leh cuba ni.. sesuai utk ibu mgndung,menyusu dan utk budak2..

1y trước

Farmasi pun ada..

Try makan buah kiwi