Normal ke rasa kurang selera makan nak dekat bersalin?

Saya 38w pregnant alhamdulillah, due saya 10/2, lately ni hrini saya rse kurang selera mkn nasi , sy makan roti je bt alas perut pagi n rse lemah n ngntuk sngt badan, nk msak pun tklarat ye, sy minum air yogurt n coklat smpai la mlm bru sy mkn nasi, hm sy rse ni efect sbb sy bnyk fikir sngt psal bersalin, saya risau overdue padahal awal lgi kn hahaha, mcm ii tips sy dh bt utk baby kluar tpi die tkready lgii, ada ke effect kt baby kalau saya kurang makan? Husb sy smpai marah ii sbb sy tkmkn, tpi sy tkde selera, die kata sy manja, tpi sy mkn jgk nasi bbrp suap , #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

awak jangan terlalu fikir pasal bersalin. awak kena enjoy makan2 dulu sblum bersalin. saya pn sblum bersalin asyik fikir je bila nak bersalin sampai stress nangis hari2 pujuk baby suruh keluar. Kita pn tak nk overdue. Hari2 saya akan fikir nk makan sedap2 apa. Husband pn kena supportive bawak awak makan best2. jalan keluar rumah. bila tiba masa baby akan keluar. InshaAllah.

Due sy 11/2 tapi sy dh selamat bersalin...day11 berpantang 😁

8mo trước

Sy turun darah..pastu pegi pac..dorg pasang ctg..pastu seluk dh 3cm..20min graf ctg naik sbb contraction..doc seluk lg 8cm terus kena tolak LR..15min kmdian bsalin hehe..kena gunting juga tuu