Ada tak sesiapa pernah naik bintik2 merah yg gatal dekat badan?

Saya 34 weeks sekarang ni, naik bintik2 merah dekat kaki, tangan dan perut sikit. Susah nak tidur sebab gatal2 sgt. Boleh suggest tak nak pakai cream/lotion apa? Sabun apa juga?

3 Các câu trả lời

𝚜𝚢 𝚜𝚎𝚝𝚒𝚊𝚙 𝚔𝚊𝚕𝚒 𝚙𝚛𝚎𝚐𝚗𝚊𝚗𝚝 𝚖𝚌𝚖 𝚗𝚒.. 𝚜𝚔𝚐 𝚝𝚗𝚐𝚑 𝚙𝚛𝚎𝚐 𝚊𝚗𝚔 𝚔𝚎 𝟹 𝚙𝚞𝚗 𝚜𝚊𝚖𝚊.. 𝚐𝚊𝚝𝚊𝚕 𝚜𝚊𝚝𝚞 𝚋𝚊𝚍𝚊𝚗.. 𝚙𝚊𝚔𝚊𝚒 𝚕𝚘𝚝𝚒𝚘𝚗 𝚙𝚊𝚕𝚖𝚎𝚛𝚜 𝚝𝚞 𝚓𝚎 𝚞𝚗𝚝𝚔 𝚔𝚞𝚛𝚐𝚔𝚊𝚗 𝚐𝚊𝚝𝚊𝚕.. 𝚜𝚊𝚋𝚞𝚗 𝚙𝚊𝚔𝚊𝚒 𝚜𝚊𝚋𝚞𝚗 𝚋𝚊𝚍𝚊𝚗 𝚋𝚊𝚋𝚢.. 𝚝𝚊𝚙𝚒 𝚝𝚔 𝚑𝚒𝚕𝚊𝚗𝚐 𝚢𝚎.. 𝚕𝚎𝚙𝚊𝚜 𝚋𝚎𝚛𝚜𝚊𝚕𝚒𝚗 𝚋𝚊𝚛𝚞 𝚙𝚎𝚛𝚕𝚊𝚑𝚊𝚗𝟸 𝚑𝚒𝚕𝚊𝚗𝚐 𝚐𝚊𝚝𝚊𝚕𝟸 𝚗𝚒

1y trước

lama tu sampai lepas bersalin baru hilang

Sy pun jadi gatal. Dr diagnosed puppp. Gatal gilaaaa. Sy smpai admit sbb xtahan sgt gatal dia

1y trước

Alhamdullilah dah okay. Kalau peluh atau kering je gatal sikit. Tp dh xde puppp mcm dulu dh

apa2 refer doktor

1y trước

dah pergi jumpa dr, dr bagi loratadine dgn calamine, tapi saya mcm x sesuai lah calamine