Sakit Celah Kangkang

hi, saya 1st time pregnant & kandungan dah 34 weeks. nak tanya, normal ke setiap kali kita bangun dari kerusi/katil, rasa sakit sangat kat celah kangkang ni & nak berjalan pun sakit. ni tanda2 baby dah engage kat bawah ke? #1sttime_mom #mintapandangan

4 Các câu trả lời

Haii… sy tengah alami skg… 1st prgnt & skg masuk ke 33w1d.. sy lebih awal rasa sakit kt celah kangkang tu time kandungan masuk 30w.. kebetulan time tu sy ditahan di ward sbb baby jarang gerak tapi syukur bila di scan,check jantung baby apa semua normal juga, dan sy ada juga tanya hal ni kpd Dr pakar,.knapa celah2 paha sy sakit kadg bjalan pun terkangkang, tukar posisi tidur ke kiri/kanan pun sakit sangat.. Dr pakar kata Normal sebab baby semakin membesar dan kepala baby pun sudh ready kt laluan keluar tu … hihi

Macam saya 34 week haritu agak mencabar jugak laa .. krem kt kngkng ngn sakit kt pelvik ..

normal sebab baby dah membesar, mungkin kepala dah masuk laluan.

Normal tu..nk dekat bersalin mcm2 kita akan dapat rasa😣