HAMIL 32W LALUI SEMULA SIMPTOM KEHAMILAN TRIMESTER PERTAMA

sapa sini dah preg 8bulan tiba2 simptom trimester pertama datang semula,,spt sakit kepala,pening2,,pedih ulu hati,mual & muntah? Sy Keja swasta,,bhgian retail,,so bila dtg simptom2 nie ada sedikit m'ganggu Keja sy.. Kdg Smpai sy rasa mcm nak ambik cuti awal tp due msh jauh lagi..syg pula cuti tu.. Dah 2x ambik MC,,klu ambik MC lagi susah juga,,rakan sekerja bkn semua nak faham..tgk kita semacam seolah2 kita saja2 nak cuti,,kat tmpt Keja pun dah x kena layan,,endah x endah cm tu jerr..🥺 Kdg sy fikir cpt laa masa nie berlalu,,Smpai masanya bsalin then boleh cuti 2bulan dgn anak2 d uma..😔

2 Các câu trả lời

Mmg ade mcmtu mcm sy juga.. dia mai balik dah mual2 tu.. mesti kena ade gula2 angin dlm beg.. bab psl retail tu , mmg mcmtu ler gaya nya.. sy dlu kje retail gak tp pas kawin terus resign sebab dah blh bace situasi depan hari.. shift pun kelam kelibut smpai lewat mlm, bukak kedai awl gler mcm lah tak mnyempat2 matahari naik. So sy rase x mampu nk hadap komitmen masa mcmtu. Dekat stahun sy kawin, sy pregnant.. mse tu dah dpt kje ofis ok la sikit blh balik awl. Pagi pun x pagi sgt.

try makan dlm portion sikit tp kerap..mcm kje retail ni tryla bwk jajan mcm kekcng tuk kunyah bila rs lapar .in shaa Allah akan mmbntu...jnji perut tak kosong..mkn portion yg kecil tp kerap..even just as alas perut semasa bkje .mg dpmudahkan segalanya amiin