Bersalin tanpa tanda2

Sapa penah bersalin tanpa kluar tanda2? Mommies penah x pengalaman mcm tu. Xde tanda2 langsung tup2 dah ada bukaan cm,n nak bersalin. Share pengalaman.

5 Các câu trả lời

saya pernah wktu anak sulung.. mmg takde tanda2. ada rasa sakit2.. tpi masa tu tak tahu apa2.. rasa hati jee ni mcm sakit2 nk bersalin.. jdi pergi klinik tgok2 dh 5 cm.. trus dr suruh pergi hosp.. dr pantau tak trus trbuka cm dr pecahkan air ketuban baru strt rasa sakit yg amat then bersalin..

Pengalaman saya, nak kata tak keluar tanda pun tak juga. Saya cuma rasa ada air yang mengalir keluar sikit sikit. Memang dah yakin itu air ketuban yang leaking. Pergi hospital malam tu sebab nak check. Tengok2 bukaan dah 4cm terus admit labour room hehe

1y trước

Air ketuban ni bukan macam air kencing. Air kencing kita boleh tahan. Air ketuban tak, dia mengalir sendiri. Lepas tu air ketuban ni takde bau, takde warna. Awak baru jadi hari ni ke? Pakai pantyliner tak? Saya waktu nak confirmkan air ketuban atau air kencing, saya tak pakai pantyliner sebab nak tengok kesan dia kat panty kita macam mana. Jadi kat situ saya boleh detect. Ada pakai pantyliner nak detect tapi saya tak reti. Yang penting air ketuban ni tak sama feeling dia dengan kencing.

macam saya 38w .. anak sulung .. pergi klinik macam biasa untuk check up .. tiba² doc cakap " ehh awakkkk .. dah 3cm .. kenapa x bagitahu " ehh mana laa kita tahu .. kita pergi untuk checkup macam biasa je 😂😂

1y trước

dia nak cek keputihan sis .. sebab masa 30w ada cakap keputihan banyak sikit .. tapi sehari je .. jadi masa 38w doc nak tengok lagi laa .. tengok² 3cm

ipar saya 37w+ masa check up doctor pakar sebab gbs doc scan ada contraction, sekali check da buka 2cm terus kena tahan wad pagi tu, ptg bersalin.katanya tak rasa pun contraction tu.

Ni saya dah 3 cm tutu