Nipple lukaa

Sapa lagi ada masalah puting luka macam saya? Saya perlukan bantuan..#1stimemom #seriusnanya #firstbaby #mommybuntu

7 Các câu trả lời

dulu sy ade beli krim jugak, x elok2.. last2 sy amal petua mudah dan senang, jika breast kiri yg luka, air susu dri breast kanan sy akan amek sikit dan sapukan pda breast kiri.. begitu jugak sbaliknya, sy sapu susu dan biarkan kering kena angin sikit, kena buat time beby x mnyusu atau dh kyg la.. skejap jek elok luka sy tu.. sejak tu, klu ade sakit2 sket, trus sy sapukan susu cepat2 kt tmpat sakit sbelum luka.. :)

Krim bepanthen ni agak melekit and berminyak ckit la. Bila nak ssukan bby kena bersihkan dlu. Sy try jgk dlu xmau jgk😅last, nipple elok sndri, kena sentiasa bagi baby hisap. Wpn perit pedih kena bagi jgk ya. Krim tu blh jgk guna utk ruam baby.

sapu cream bepanthen. membantu sangat untuk nipple yg luka. ada lagi cream lain tapi cnfrm kan dengan ahli farmasi. nanti dia bagitau mana yg ok. saya penah kena masa anak tengah fasa gatal gusi.

mmg biasa sis awl2 breastfeed tu. cari nipple cream. sy pakai earth mama cepat kering luka. kalau persist jugak boleh beli nipple shield utk sementara luka pulih

guna cream bepanthen. alhmdulillah dlu sye pakai time pantang, pastu tak sakit dh. sye ada lagi kalau sis nak, https://wa.link/d4v0t8

sapu tempat luka dengan air susu , insyallah boleh kurangkan luka

suh hubby cari cream nipple luka kat farmsi.