Pregnant dan demam

Sapa ada pengalaman pregnant dan selalu kerap demam? Ada risiko apa² tak kalau makan ubat demam/selsema/batuk dll.. ?? (Ubat yg saya mkn atas arahan doc) tapi tetap risau mkn ubat byk sgt .Saya pregnant kali kedua ni dah masuk 33w dlm masa sebulan ni dah demam 2 kali. Seksa rasanya dgn batuk ni. #ingintahu #seriusnanya

3 Các câu trả lời

sy makan je awak ubat yg doctor bagi. awal pregnancy sy demam influanza. doctor prescribe mcm2 ubat. sy mmg inform dia sy pregnant. so doctor bg ubat yg bersesuaian. lepas tu sy ada alami mslh keputihan sy dpt ubat antibiotik sy mkn juga. checkup baby, doctor scan semua alhamdulillah baby okay dn aktif. skrg dh 35w++ dh awak. kalau antibody awak boleh thn okay la. xnk mkn ubat.

2y trước

inn shaa allah. semoga urusan kita dipermudahkan. semoga baby kita sentiasa dlm lindungan allah❤️. aamiin aamiin ya mujib.

Sy kne alahan batok yg amat terok mse 2nd prgnancy. Jgn risau…klau awak tkot mkan ubat trlalu byak.byakkan buat home remedy. Utk batuk tu, amalkan minom air madu+perahan buah lemon sekerap yg mgkin dlm sehari.kurgkan mkan mknan berminyak n byak kn mnom air masak. Air suam ye…bukan air sejuk Utk selsema tu …boleh la legakan dgn mkan paracetemol jika dah x tahan.

spnjg preg amik vita c,in Shaa Allah antibodi ibu2 kuat.

2y trước

sy x pnh skip vitamins.shaklee set hamil ade 5 vitamin,ostenutrix,vitalea,b complex,vita c,omega.esp je sy amik jrang2.