Hi Mommies.. ada x yng sangkut gdm on diet? boleh share2 tips utk jaga gdm/ menu diet /

sangkut ngam2 jer 7.8😥 sy mmng x suka mkn makknn manis tapi sangkut jugak.. risau... air kopi semua dh stop lepas tahu sy mengandung.... aku pun pelik tang mana sy buat silap..atau hormon ke😑.. 1st pregnancy.. mcm2 la perasaan sy😥

1 Trả lời

Sy pun gdm-dc. Sy ade beli glucometer. Makan, pastu test tgk ape yg naikkan gula. So far maknn berasaskan tepung mcm roti canai, mi kuning mmg out. Banyakkan sayur daun, boleh membantu. Makan suslku suku sparuh. Malam makan awal. Setakat ni nasik ok tp jgn byk sgt. Bykkan serat dan air kosong