Kencing manis

As,salamualaikum sy nk tnya mcm mna klw nk hilng kna kencing manis yg tinggi.. Asal p klnik ja slalu kna marah mkn pn sy dh control xp tetap sama ja

2 Các câu trả lời

Syusyahh laaa kalau dh kena kencing manis ni . Cuma control NASI dan makanan/minuman yang manis. Makan ikut waktu . Banyakkan makan jenis sup2 tawar . Masak ikut menu orang cina pon ok . Kurangkan pengambilan ayam . Nak jugak amik part isi shja. Lebihkan mkan ikan (buat menu berpantang lagi baguss ). Lps pkul 8 tu kena stop dh makan . Amik buah cukup sebijik atau kuantiti yg sdikit. TIDO AWAL . Jaga diri baik2 ye. Kena banyak sabar ..

Cuba kurangkan carbs. lebihkan protein. carbo tu yg tukar jadi gula dalam darah