Baby taknak susu

Salam,tolong sy mak² semua..6/7 baru nie anak demam berkahak,doc ckp ada infection kat tekak..so doc bagi la ubat antibiotic,ubat cair kahak dgn ubat demam,demam pon asyik on off je..tetiba hari nie 9/7 baby taknak susu sgt..bila bagi susu asyik reject je..sy dah risau takut baby dehydration, berak 4 kali keluar lendir semua,lendir mcm hingus,hari nie dh tak demam..mmg pantau demam dia,masalahnye dia taknak susu..mkn bubur pon 2,3 suap je..sy nie jenis cepat gelabah,gelisah..tak tenang langsung tgok anak mcm nie,macam mana nak buat ye..tolong sy... Baby nak masuk 7 bln Mak yg tak tenang...#pleasehelp #firstmom #seriusnanya #firstbaby

1 Trả lời

klu berak keluar lendir tu mksdnya kesan dari ubat...kahak keluar melalui berak bby. klu bby xnk susu, offer air masak since dh 7bulan kan..menu bby buat sup2 or offer mkn buah so ada water intake. klu nk bg susu jgn byk2..