Bukaan 1cm

Salam, Nak tanya, tadi check up bukaan 1cm. Baby dah masuk laluan.. ni anak nak masuk ke 5.. Agak2 lama lagi tak nak tunggu 10cm tu? Anak last jarak 6thn.. dulu time dia pn mcm ni.. masuk wad 2cm.. berhari2 tunggu 4cm.. last2 doc induce (sakit sangatttttt induce tu) Skg 33 minggu tapi saya xrasa sakit pun.. #pleasehealp

4 Các câu trả lời

x dpt nak dijangka .. walau masok ke berapa anak pun mmg setiap anak lain2 .. kalau kena situasi sama tu kebetulan je .. x dpt nak jangka laa lama atau x nak tunggu 10cm tu .. kena rajin buat senaman laa tgk kot2 cpt bukaan kan

waalaikumussalam....sya pn dah 33 mnggu...mcm mna sis blh tau bukaan dah 1 cm ye ....sbb sya rsa dah x slesa at bwh....

2y trước

Emm klo xsilap sy, baru2 ni sy perasan mcm cervical part sy yg bwh perut tu mcm bengkak.. blh rasa mcm bulat je.. Klo diri dpn cermin, nampak perut kebawah. Bentuk lain.. klo pkai support belt pregnancy, dia mcm da lari. Xsedap. Lepas tu celah kang2 rasa mcm ada seketui.. rasa mcm ssh sgt2 nk gerak. Jalan pn xleh sopan2. Sakit sgt2.. Lastly, bila scan, doc akan btw, baby da fully engage. Jadi doc offer, nak check laluan ke? Jadi dia seluk n bgtw dah 1cm mcm tu. Blm masuk 2cm.. xsilap klo 1-2cm blh tertutup balik ikut nasib.

maybe doc biarkn jln bkk sendiri sbb Masih awl Bru 33w melainkn ad kondisi bahaya Bru doc induce

2y trước

Skg dlm ward, doc discharge... klo xde labor sign dlm 3mggu baru induce. Dah dpt tarikh siap2.. sy twins pregancy. Tp sy xde rasa apa2 slain sakit tulang pubic tu jela. 😭😭 sekurang2 nya yg last tu ada jgkla mcm org tunggu hari.. dan dia single pregnancy..

kenapa cepat cek bukaan 33 minggu?

2y trước

xpasti sis.. ank saya mmg sume prem. dr 27-34minggu.. doc pn xth punca... skg. Anak last kena induce dlu pn 34minggu.. skg doc xnk bg dexa awal2.. jd xth la mcm mn nasib..