Tukar Susu

Salam..maaf bertanya...saya baru tukar susu formula anak..dari frisolac comfort ke s26..tp yg s26 dy muntah..tapi sendawa smua ok..baru semalam beli ..lepas sendawa dia muak..adakah dia baru nak serasi. Atau memang tak sesuai?hanya bertanya#1stimemom

2 Các câu trả lời

dia muntah banyak ke muntah lepas sendawa je?klu muntah sikit lepas sendawa tu normal je kadang terlebih susu.klu muntah banyak mungkin susu tu tak sesuai .mcm ank sya susu s26 dia tak nak tak tahu lah kenapa pernah sya minum sekali susu tu mmg agak manis muak skit rasanya.agaknya mmg susu dia mcm tu kot🤭

4y trước

yaka..xpa..sy da tukar..pakai dupro..alhamdulillah..serasi

Muak tu biasa bagi bayi sis.. Anak saya 30hari pn mcm tu.. 😬 Dah sendawa pn masih muak lagi, mungkin terlebih minum. Tanya nurse, nurse ckp muak tu perkara biasa kecuali bayi muntah banyak sgt. Slgi baby kencing dan berak ok, xda masalah