Baby 3 bulan kurang hisap susu botol

Salam. Baby sy masuk 3 bulan. Skrg sy perhati dia kurg minum susu botol. Biasanya 4oz minum. Skrg nk habiskan 3oz pun memain. Nk susu badan je lebih. Kita ni kurg susu badan. Pastu kalau bg susu botol, kdg tu dia nk gigit puting botol tu je yg lebih dr hisap 😂 Normal ke keadaan mcm ni ye?

1 Trả lời

normal kot sis. I pun sama JD mcmni. susu badan Tu org Kata ikut supply & demand. selagi baby nak hisap, selagi Tu kalenjar payudara akan bekerja untuk bagi susu, yg penting minum air banyak2, makan makanan Yang berkhasiat untuk bagi susu badan