Muntah Susu

Salam.. Ade sape2 tahu x? Knape ye bby muntah susu? Ank bru 46 hari.. Skrg ni die kerap muntah susu...die mnum susu bf n formula.. Tp formula tu bg if susu bdn xcukup.. Die kerap mntk susu n ssh nk cut off ble dda strt menyusu.. Mcm xdak rse kenyang.. Ble tarik puting.. Die akan menangis & mengamuk.. Ade cara nk atasi x?? Kesian kt die.. ??

3 Các câu trả lời

sama mcm baby sya jugak lepas susu muntah .masa dlm pantang kerap dia muntah ada yg ckp terlebih susu kenyang sgt walaupun dah sendawa.dia muntah lepas tu nyusu balik mcm nak ngempeng pun ada.last2 sya bagi puting kosong.alhamdulillah skrg dah masuk 2 bulan muntah jugak tapi tak kerap.ada yg ckp bby ni dia tak tahu kenyang selagi kita bagi dia akan hisap lepas tu muntah klu dah terkenyang sgt.sblum ni tak faham sgt dgn ragam dia dah lama2 skit baru kita paham .

Sis dh sendawakan dia setiap kali habis minum susu? Bg je susu on demand. Cuma lpas minum susu, sendawakan terus. Kadang tkanan kat perut tu buat dia muntah balik. And overfeeding pun boleh muntah jugak

Baby nak ngempeng tu. Buka fb.. Baby language