Anak picky eater

Salam..ada kat sini parents yg struggle ada anak picky eater tak..anak saya dh 3 tahun tp still hanya makan keropok/biskut mcm tu je..dan susu fresh milk.awal2 masa baby ok je makan lepas dh setahun dia tiba2 geli dgn makanan yg lembik contoh nasi,mi mcm tu.ayam ikan taknak langsung..masa sblm covid ada hantar dia ke therapist.so skrg dh ok pegang pasir,play doh semua cuma mkn je belum.boleh bantu sy kalau ada parents yg berjaya bantu anak picky eater .lately dia mcm dh x nak makan biskut sgt.semalam anak sy menangis tgh mlm,lapar katanya.bila offer makanan dia taknak..kalau siang hari dia tgk kita makan mcm terliur tp bila offer dia nangis meraung taknak.saya mmg dilemma sgt2.pagi td sampaikan sy nangis kt suami.sedih sgt tgk anak lapar

1 Trả lời

Salam. Cuba bagi makanan lain macam kuih karipap ke. Kadang anak nak tukar selera. Atau boleh bagi buah yang tak lembik. Kena banyak sabar bila anak taknak makan. Sebab anak saya pun ada masa macam tu