Ngilu di Miss V dan keputihan

Salam.. untuk mommies yang ada pengalaman; 1. Normal tak ye bila tengah nak ubah posisi mengiring, saya rasa ngilu kt V? Rasa mcm kena tekan pon ado huhuhu xsakit.. just ada rasa mcm kena tekan tu 2. Saya start weeks 20+ ni baru mula ada keputihan. Last ada masa awal2 pregnant dulu. Tapi keputihan ni tak banyak mcm dulu. Mcm keputihan yang pekat tu.. okay tak eh?

1 Trả lời

1. Sy pun rsa ngilu mcm tu tp time baby gerak. Mngkin dia ada pusing2 ke bwh tndang bhgian pintu cervix. Jgn bmbang nnti bby pusing2 lg ke ats atau tmpt lain hehe.. 2. Bgthu dr mngenai kputihn. Nnti mereka bg ubat msuk kt kemaluan. Atau kena buat swab di bwh utk check ada apa2 bkteria/jngkitan