Kandungan 7 minggu

Salam.. sy nk tny normal ke kalau janin usia 7 minggu belum nampak heartbeat.. dah byk klinik sy pergi tp feedback doc ada yg kata. Terlalu kecik ada yg cakap janin xmenjadi perlu digugurkan tapi sy dpat rasa perut semakin besar . Ada x sesiapa yg pernah lalui atau ada apa2 maklumat .. #ingintahu

2 Các câu trả lời

7w kecil lagi mcm size tictac kalau refer apps ni & perut semakin membesar tu sebab buncit. Biasanya kes begini disarankan tunggu sehingga 12w. Rata2 ada yg 8w 9w baru nampak hearbeat. Sekiranya janin tak menjadi darah akan turun pada 12w atau lebih awal. Kalau tak turun juga kena d&c, minta dijauhkan ya