Terhamil Kali 3

Salam sy nk mintak pendapat sy dah 2 Kali gugur last sy gugur 28/12 tak samp sebulan lebih sy Hamil untuk Kali ke3,sy agak risau tkt perkara yg Lepas terjadi sekali..#seriusnanya

Terhamil Kali 3
7 Các câu trả lời

sy pun pena alami 2x gugur.. dan skrg alhamdulillah Allah bg rezeki pregnant lg kalo ikut kiraan dkt aps nie dlm 7minggu lebih da cuma blm buka buku pink lg..pastikan sis bedrest secukupnya.. kurangkan buat keja uma dlu.. mcm sy skrg husb yg tlg cuci kain baju.. kaka tlg masak n kemas2 uma.. sy berhenti keja n memg focus tuk jaga kandungan shj.. harap ada rezeki utk kali nie..🥰🤲

1y trước

Amin sis.. semoga semua nya baik2 shj.. jaga diri k..

Sya 2021 keguguran.. N Oktober 2022, alhamdulillah Allah beri rezeki mengandung lgi... N direct sya ke klinik swasta.. Doktor bagi ubat kuat rahim..kalau xsilap nama ubat tu Duphaston.. N sya makan je ubat tu.. Alhamdulillah skrg masuk 5 bulan usia kandungan.. #doakan saya ya moga selamat selalu #penantian 11tahun

1y trước

Saya habiskan 1papan tu je.. 10 biji kalau tak silap..

waalaikumussalam wbt Tahniah!! i feel u...yg pnah rasa kehilangan je tau btapa scary / debar /teruja tp kena control bila hamil lagi..apa yg sy boleh kata.fikir baik2 dan doa baik2 ya..inshaAllah semoga kandungan kali ini Allah rzekikan 9bln 10hr dlm rahim..aameen.mari kita doa sama2 ya ;)

1y trước

Allahumma aameen ;)

X ape wak, fikir kn yg baik2 je. Mkn mknn yg sihat yg mampu kuat kn kandungan dan bantu tumbesaran baby, ambik folic acid. Insyaallah sihat, benda ni beyond our control. Apa yg kita mampu usaha utk jaga, kita jaga ye. Semoga baby membesar dgn baik 🤗

1y trước

Amin harap Kali bby kuat lah doakn sy untuk Kali nie

Klau g klinik swasta and bgthu kita prnh 2x kguguran, doc akn bg ubat kuatkn rahim.. Utk 1st trimister ni byk2kn rehat.. Jgn byk brgerak.. Jgn jln laju2.. In shaa Allah semoga diberi pluang bby kli ni selamat sehingga melahirkn.. Dn mmbesar dgn baik

1y trước

tq Amin

Semoga yg baik2 aja sis. sy pernah gugur 3 ke 4 kali tah ye tak ingat dah huhu.. now dlm perjalanan baby 1st dah 5 bulan. insyaAllah, Allah akan bagi disaat kita betul2 bersedia. All the best

jumpa pakar kalau dah pernah keguguran sebelum ni utk doktor pantau kehamilan yg skrg