Minta Pendapat Mommy

salam sy nak tnya. ni calender apps period track sy. yang merah adalah sedang haid. yang warna hijau tu adalah range waktu subur. yg hitam dah habis subur. sama saja mcm apps2 yang lain.. waktu subur dalam apps mmg sama dengan bila sy test OPK sebab period sy agak teratur.. sy nak tanya. mummy2 yang sedang TTC.. biasanya mummy2 bersama dengan husband waktu subur sahaja atau bila dah habis subur pun masih bersama sehingga lah hari period tiba? atau biasanya bila mummy2 stop bersama untuk bulan tersebut? boleh share dengan sy tak. thanks

Minta Pendapat Mommy
6 Các câu trả lời

Saya dulu memang ikut apps waktu subur baru bersama tapi tak lekat². Pastu kawan saya bagi tips habis je period 3,4 hari terus bersama suami. Selang 2,3 hari bersama lagi sampai la nak dekat² period baru rehat. So memang terus lekat bila try. Oh satu lagi lepas bersama terus tidur jangan cuci. Kalau tak selesa sangat rehat dulu 30min baru cuci tapi jangan guna sabun

5y trước

okay tq semua. sy cuba 😊

Masa sy tgh try dulu, sepanjang hijau tu mmg sy bersama jer dgn suami. Tapi xdelah tiap2 hari. Utamakan hari yg bulat tu. Tapikan, sy tak menjadi ikut calendar tu. Sy berjaya hamil pun ikut calendar cina. Kiraan tu sy x pandai sgt,suami yg pandai.

5y trước

mcm mana tu ikut kiraan calendar cina

sy pn tgh ttc ank ke3 , selalu ikut kalender msa subur brsama suami mcmne tp still blm ada rezeki lg.. huhuu.. sy doakn nnt kita ada rezeki ye sis.. sabar laa.. sy duluan sehari period 27hb 😅

Saya bersama suami Selang sehari start time subur. Cuci lepas 15min tapi ada letak bantal sambil mengunggu. Bulan pertama try dah lekat. Sebelum ni memang planning xpancut dalam

5y trước

Dan saya rasa kalau simpan sperma then bersama, sperma lebih banyak Dan boleh sampai jauh ke dalam kita

bgus sentiasa besma dgn hsbnd smpai wktu haid tu..

boleh share pendapat mommy2 yang lain. thnks