HB Low

Salam, sy ada masalah nk makan ubat tambah darah. Ubat dri kkia, obimin, zincofer.. Semua tk sesuai kat sy.. Lepas makan ubat tu sy pening & muntah. Jadi, sy nak tanya apa supplements lain yg ibu-ibu consume untuk naikkan HB.?? Sy dah tk larat sangat ulang alik jumpa doc tiap minggu.. Ibu-ibu, tolong sy yaa. Risau sangat sebab first baby, suami jauh.. Nk tanya mak pun, mak dah takda. ?

30 Các câu trả lời

Sama dgn sy...smua ubat yg d bagi x sesuai...skrg ni sy x mkan ubat lgsung..sy bgantung dgn makanan utk tmbh drh... #37weeks5day

5y trước

Nk tahu, apa yg sis makan n amalkan? Darah tk makin drop ka?

Sy dokto bg ubat iberet lps tu sy mkn jambu batu, makan hati ayam dan minum air pati delima. Buah betik pon bagus sis

5y trước

Sama pati gulsan 😁

Sis dh pregnant brapa minggu? Sbb memula dlu sy muntah jugak.. dh masok 4 bulan, xmuntah dh mkn zincofer tu..

5y trước

Sy dah 7bulan lebih sis, makin besar perut makin meragam pulak perut ni pilih2 ubat.

Cuba juga makan pisang. Sy makan pisang, jambu batu, tembikai. Alhamdulillah naik hb sy.

Sis banyakan makan sayur bayam..isnyaAllah hb akn naik cantik..makn tiap2 hari pun tkpe

Zincofer,iberet minum dgn jus orange,buah naga,delima,jambubatu,daging,bayam,ikan bilis

Sis cuba mkn kurma,kismis,hati ayam,jambu batu..amal tau insha'ALLAH😊

5y trước

Kurma jenis apa2 pun boleh yaa sis? Nak amek waktu bila..

Mkn belah mlm sis n telan dgn jus oren.. Klu sy telan siang mmg pening2

5y trước

Dah try makan sebelum tido. Tk sempat2 nak masuk tandas, dah temuntah atas perut sendiri. 🤢

Makan ubat time nak tidur. Akan elakkan rasa nak muntah.

saya minum jus mariam..allhamdulilah hb maintain.