Induce tu sakit ke tak ?

Salam siapa ada pengalaman induce ? Paksa bersalin . Sharing cerita please#firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Hi saya baru je bersalin 6/12. Pada 4/12 baby sya kurang gerak so doktor admit ward. Masa tu bukaan baru 1cm. Pagi 5hb pukul 7 suku pagi, doktor check dah 2cm and induce pil. 5 minit kemudian saya terus rasa sakit contraction 5 minit sekali. (ATTENTION : kesan induce berbeza utk setiap org. Ada yg cepat, ada yg lambat). Saya tunggu sampai 3 suku utk doktor check bukaan dah 4cm. Ditolak ke LB, dipecahkan ketuban. Di induce drip. Saaaaaaaaangat sakit. Saya sampai minta czer 🤣 punya la sampai dah hilang waras. Saya hilang tenaga melayan contraction. Sampai saya stress, baby pun stress even dah bukaan 10cm. Terpaksa vakum sebab bacaan jantung baby dah tak cantik and takut tertelan najis sebab baby dah berak 🥲 sekian

1y trước

selalu kalau doc drib ubt kuat dia masukkan ubt dkt tgn tu ehh?bgi kita rse sakit kuat

pengalaman saya induce kali pertama pagi induce tengahari baru sakit..macam nak patah pinggang..tapi bila malam okay boleh tido..pengalaman duduk kat wad tengok orang kena induce ada yang tak boleh tido..sakit 24 jam..tapi cepat bersalin

biasalah puan nama pun proses melahirkan mestilah sakit , sama ada semula jadi ataupun induce bagi saya dua2 sakit tapi demi zuriat sanggup ku hadap ☺️🤭 semoga dipermudahkan urusan kita bersalin puan 🤲

induce pil boleh than lagi....sebab ay xamik injection than sakit, masuk drip induce cecaur trus sakit memulas

1y trước

Sye induce ikut bwh tuuuu . Induce ape tu ? 😅

Baru lepas kena induce pagi tadi, now tgh melayan contraction yg manja² . #38minggu

1y trước

Sy gdm insulin.