Scan 2d ada cecair dalam perut baby

Salam semua. Sy skrg pregnant 19 weeks, semlm scan baby dlm perut di klinik swasta, dpt kesan ada cecair dlm perut baby. Klinik swasta refer to kk, kk scan mmg betul ada cecair dlm perut baby dan mungkin di kepala sekali. Kemungkinan besar multiple cystic hygroma. Kk pun terkejut sbb masa scan 14 weeks semua ok. Heartbeat baby normal, growth pun normal. Lg seminggu sy ada appointment checkup di pakar kerajaan utk detail scan dan ambil sample air ketuban (amniocentesis test) utk cek punca. Nak tanya ada tak ibu2 yg mengalami pengalaman yg sama? Sy rasa down sangat sbb first baby, mmg tak sangka sbb doktor ckp cystic hygroma ni rare case. Skrg sy kalau terpikir je mesti nangis 😭 mohon ibu2 doakan yg terbaik utk sy dan baby 😭 #firstmom #firstbaby

3 Các câu trả lời

Allahu..mg smua nya baik2 shj aamiin..dan mg Allah pmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib .. puan kuatkan smngt k... with big hug❤️

2y trước

Mcm mn keadaan anak Puan…semoga Allah permudahkan

Hi sis, any update x? Sy pon sama suspected mcm tu. Bru je buat amniocentesis

1y trước

Allahu takutnya saya, now baby sy 19w pun detect ada penyakit yg sama di leher dia😭😭

As salam. Mcm mana keadaan baby?