sakit kepala

salam semua sy sakit kepala yg teramat sngt, boleh ka kalau sya nak mkn ubat tahan sakit sperti penadol dan sebagainya?

5 Các câu trả lời

sebolehnya kita boleh ikhtiar juga kalau tak ambil ubat. sebab walaupon panadol kita kena dapatkan saranan doc memang perlu ke makan ubat. adakala sebab hormon pon ye. jadi dgn ubat tak membantu. selain guna minyak angin boleh cuba petua letakkan ais di belakang tengkuk. memicit tengkuk tu point bila sakit kepala sebenarnya. kdg penat berlumur minyak angin sekepala tak okay juga 😅

Doktor saya cakap boleh je makan panadol (paracetamol) tapi doktor saya cakap kebiasaannya sakit kepala tu susah nak hilang sebab hormon. Last sekali macam sama je sakit juga. Saya 1st trimester haritu memang teruk sakit kepala, tapi saya tak makan panadol. Saya letak minyak angin sikit kat kepala. Lepastu saya rest je. Masuk 2nd trimester, sakit kepala pun hilang 😊

paracetamol je blh..ubt lain xleh

panadol je slmt...lain x bole!

paracetamol blh