Slip disc semasa mengandung

Salam semua. Saya pregnant 17weeks. Saya ada slip disc. Normal ke bontot saya sakit bila duduk. Kalau baring pun susah nak bangun dari katil. Kaki kiri ni sakit sangat. Nk makan pain killer macam tramadol tu takut jadi apa apa🥲🥲

3 Các câu trả lời

Saya pun memang ada slip disc. Haritu tiba2 kena waktu awal trimester, tak tahan terus pergi jumpa dr pakar. Tapi dr tak bagi pain killer or buat apa2 procedure. Suruh pergi fisio je tapi saya tak pergi sbb x dpt pi huhu. Dr bagi ubat roll polar frost dgn tampal2 tu. Pakai kerap lama2 hilang. Tahan sikit lepas selalu sapu. Buat renggangan juga sikit2. Semoga cepat sembuh 💪🏻🫶🏻

hi awak, saya ada sakit Prolapsed Inter-verbal Disk (PID) macam adik beradik jugak dgn slipdisk. saya dri 1st trim lagi dah rasa sakit semua part dr blkg ke tapak kaki. awak try mintak ubat tahan sakit, tapi setahu saya pcm je yg boleh utk org preg. saya sampai skrg buat fisio je tp sakit tu tk hilang2 sebab kita preg kan, lagi sakit adalah🥲🥲

Normal sakit2 dari paras pinggang ke bawah semasa pregnant ni. Cuma awk mgkin rasa lebih sakit sbb ada slip disc tu. Ubat painkiller boleh mintak yg baru daripada doc khas untuk ibu mengandung. Itu pun kalau ada lah.. jgn makan ubat sembarangan yg bkn khas untuk ibu mengandung ya..