Pregnant tapi xda alahan??? Normal ke?

Salam semua.. Normal ke kalau pregnant dr awal haritu smpai skarang dh week 11.. xde alahan, morning sickness or mngidam??? Saya risau xde benda tu smua, sbb skarang ni biras dan kakak sy pun tgh mengadung.. tp tgk diorang siap muntah, mngidam.. saya pulak xde rasa smua tu?? Normal ke ye?? Sy 1st time pregnant ni.. risau tu mnjadi jadi bila baca komen macam macam pasal prenancy jounerney ni.. #ingintahu #pleasehelp #firstmom

11 Các câu trả lời

Ramai ja yg sy baca tak ada alahan sis. Seronoklah awak takda alahan. Jangan minta...syukur nikmat yg diberikan. Penat tau ada alahan, nak makan tapi tak boleh, perut rasa tak selesa sepanjang hari, salah bau sikit loya. Nak bersosial pun semua serba tak kena. Rasa nak berkurung ja dalam rumah. Pemalas pun iya juga, tiba2 yg selalu nak kemas rumah boleh biar rumah tunggang langgang tak kisah sebab mmg rasa malas sangat nak mengemas. Memasak mmg sy angkat tangan lah, nak bau masakan pun dah loya. Kesian dekat husband dgn anak. Nasib husband pandai masak, boleh request masak itu ini walaupun sy mkn sikit. Anak first sy alahan tak teruk macam ni tau, sebab tu sy suka nak pregnant lagi. Maybe cukuplah 2 orang ja lepas ni hehe....seram alahan ni...

jangan minta sis. hahhaa haritu saya pun ade terfikir betul ke pregnant, tp knpe xde alahan, xde muntah semua. sekali saya kene alahan dan dan tu juga. muntah semua benda habis keluar. bila da muntah, sendiri gelak, lepas lepas tu xnk da meminta. 😂 syukur alhamdulillah xde alahan teruk. xpe sis, kalau test upt positif, doc scan baby okay dan xde keluar darah dekat seluar, tu maksodnya awk sihat dan baby pun sihat. be positif okay mommy to be!!!!

Alhamdullilah tu tak de alahan. Saya nie kandungan yang ke 3. Ketiga2 punya alahan. bezanya yg 1st dgn 2nd tak dela mcm yg ke3 nie. Yg ke3 nie rasa mcm teruk sikit asal malam je dia wek wek. Tak boleh lapar tak boleh lambt jgk mkn. Klau mkn lambt pun dia still akn wek wek. Alhamdullilah apa2 enjoy je this journey. Utk semua mummy2 di luar sana just enjoy this moments sbb nnti tak tau tahun bila plk akn merasa 😊

takda alahan ni satu anugerah tau sebenarnya. mcm sy mmg tak muntah2 tu semua tp mmg hari2 badan lembik, tekak amat2 loya. nak buat kerja apa pun tak larat. enjoy this journey nanti kalau kata 2nd trim baru dpt alahan, at least dah pernah merasa badan cergas. yg penting sis monitor baby. baby ok meaning sis pun ok.

Seronok tau tak ada alahan. Masa preg yg pertama, sy langsung tak ada alahan. Pergi kerja bukan main ceria lagi bak kata kawan sy. Preg yg kedua, husband yg alahan.. hehe.. tapi lepas tu sy sambung alahan.. duduk rumah je.. huhu

2y trước

Boy 😊

Huhu best lah takde alahan saya masa masuk 4week tak alahan, bila nak menjejaki 6week wuhuuuuu muntah waktu pagi.lapar tak boleh tapi kalau makan muntah minum pun macam tu.

Alhamdulillah sy pon tiada alahan mcm sis jugak 11 week..heran jugak tp insyallah itu rezeki kita..doakn sepanjang kehamilan kita sihat sampai saat kelahiran Aminnn🤲

Bestnya sis awak takde alahan. Saya now 9 week pregnant asal waktu tengah malam je mesti muntah. Time kita nak tidur dan dan pulak tekak ni terasa nak muntah😂

Normal je awk . Mcm sy la tkde alahan . Dari ank pertama smpi kedua nie Alhamdulillah sy ok je .. Cuma selera mkn je bertambah 😀

saya pun takde alahan, kadang risau jugak pasal kandungan. tapi bersyukur jugak takde alahan.