Perjalanan jauh ke Kedah

Salam semua, nk tanya..sy baru 3bulan pregnant alhamdulillah..tp sy nk kena travel dr kl ke kedah..okay ke? #1stmom

7 Các câu trả lời

boleh sis. saya pun soon nak ulang alik johor-penang. dr dah pesan haritu, jalan jauh tu setiap 2 jam awak berhenti. turun kereta jalan2 kat rnr tu kjp. jgn duduk straight lebih 2 jam.

2mo trước

Tqqq..baikkkk😊

driving or passenger? rasanya tiada masalah utk travel tp kena pastikan byk rehat dan tak terlalu penat. asal penat je rehat dan kereta jgn la gerak mcm racing.. gerak relax2 je

3mo trước

Passenger je..tula sy risau je even sy pegi kerja drive sendiri tp jauh ni mcm risau pula..tp kena attend😅 tq2

saya hari2 travel Kajang - Tampin untuk g kerja. tawakal je sepanjang jalan. selalu usap2 perut borak ngan baby supaya sama2 kuat..

3mo trước

Semoga dipermudahkan juga 🥰

sis ada inform nurse kk tak yang sis nak travel jauh? macam saya sehari sebelum travel saya kena pergi kk untuk check perut.

2mo trước

Xinform pula , in shaa Allah harap2 baby okay aminn

Taksure sis sy dulu tak berani keluar jauh2 sbb baru lg tambah pulak 1st mom😅

3mo trước

Yeke..sbb sy bekerja mmg selalu drive..tp kali ni nk g kenduri dekat utara pula😅

insyaallah ok sj, kalau alahan kuat stndby bekas 😅

2mo trước

Get ready plastic😅

boleh je.. nnt rasa letih or lenguh berehat ya