Breastfeading

Salam semua.. Nak tanya, baby yang fully bf memang akan jarang buang air besar ye? ?

13 Các câu trả lời

Haah mommy...biasa doc akn bgi baby masa dlm 5 - 7 hari utk berak...sbb baby minum susu ibu jer kn, tp mommy boleh jer urut2 perut baby utk lancarkn proses tu...tp its normal klu baby yg fully bf 3 - 4 hari bru berak...🙂🙂🙂

Lain lain juga ikut baby. Tapi kalau full bf, memang normal je ada yg sampai two weeks tak membuang. My baby pulak setiap kali menyusu tu la dia membuang 😅

Anak saya skrg baru masuk 1 tahun kdg2 buang air besar 3 ke 4 hari.. kadang sehari dua pun boleh.. tak menentu la.. tp doktor ckp tu normal 😌

Ya betul...anak sy masa bby.pernah xbuang air besar nk dekat 2minggu.jmpe doc..ckp norml.doc cek perut bby lembut.and bby pun xmeragam.its ok.

5y trước

Haah.. Dia x delah meragam sakit nk berak.. Dia pnye perut ok lembut.. Kentut pn kentut. Kalai cmtu alhamdulillah sgt. Hehe. Tq ye kak

Memule hari2 ptu dh msok 3bln sminggu skali.. Pastu try bg bf kerap2 dah tuka 2hari skali

Baby sy bnyk so far okay. Biasa paling x pun 2 kali sehari dy buang. Xpnh lagi x buang.

berapa hari dah baby tak poo poo? kalau bf ia normal. tapi ibu makan yg sihat2 ya hehe

5y trước

Kdg 3 atau 4 hari je.. Pastu 3 4 hari tu sekali dua je poo poo.. Pastu 3 4, hari balik x poo poo.. Hehe

Baby sy seminggu sekali je. Smpai dh tau target date dia akn berak. Haha

A ah..kot Ase..sebab my baby pun..seminggu sekali.je berak..

Iya sis. Normal. Sbb badan baby serap semua zat dari susu ibu.

5y trước

Oo yeke kak alhamdulillah 😅