Mucus Plug, Perut Mengeras

Hi and Salam semua mummy. Nak tanya, mucus plug selalunya macam mana ye ? Dia warna creamy or ada macam hijau sikit ? Lepas tu, perut akan mengeras macam mana ? Macam batu ? Saya due minggu depan. And first time 🥹 #advice #worried #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

1 Trả lời

Takdelah macam batu, awak ada pantau tak pergerakkan baby dlm perut? Dalam satu hari dia mesti kena gerak, even mengeras pun. Rasa mengeras tu macam perut kita rs kejang gitu. Kalau curious awk just get ready je pape, bby dh nak keluar tu. saya dulu contraction yg kerap dtg dulu, baru mucus plug keluar lepas check bukaan. Btw mucus plug sy dh bercampur dgn darah, jadi saya tak pasti kalau ada warna hijau. Awak kena refer klinik untuk lebih details

3mo trước

Baik. Terima kasih explain :) semoga dipermudahkan.