Kerap kencing

Salam . Hi semua mommies and bakal mommies. Nak tanya normal ke kalau awal2 mengandung tu kencing tak kerap sgt ? Means kan macam org cakap bila preggy kita kerap kencing . Tapi sy tak kerap sgt . Ada la 2,3kali je sehari . Is it normal ?#ingintahu

1 Trả lời

Maybe ibu x minum cukup air, ibu kena minum banyak air suam ya untuk elakkan kencing kotor semua. Normally kerap kencing bila ibu masuk 2nd trimester and 3rd trimester sebab rahim and baby semakin membesar apply heavy pressure atas pundi kencing.

2y trước

Okay Thankyou sis . Maybe sb saya baru first trimester kot 😍