Tolak susu formula 100%

Salam semua mommies, anak saya baru masuk 1 tahun 5 bulan dah tolak susu formula 100% dan dia nak susu badan saya je. Tapi doctor suruh saya stop bagi susu badan atas sebab saya mengandung anak kedua. Is it okay kalau anak tak minum susu..? Tapi dia still makan macam biasa and dia suka minum air kosong. Saya pula jadi stress dok pujuk dia suruh minum susu sebab saya risau tumbesaran dia

6 Các câu trả lời

Waalaikumussalam wbt sis. Masa saya pregnant anak no.2 ,anak sulung 1tahun 9bulan still fully breast feed. Slow2 saya cuba bagi dia stop. Macam2 jenis susu formula dah try dia taknak. Saya try bagi susu dutch lady kotak kecik tu… bagi minum air masak banyak2… hari2 cakap dia kena stop susu kena simpa susu bagi baby pulak… makanmasa jugak, dia stop bf masa genap umur 2tahun…. Selagi anak makan okay, tumbersaran okay insyaAllah semua okay…

Walaikumsalam mommy. Dah setahun lebih susu bukan lagi keutamaan sbb bby boleh dpt zat yg cukup dari pemakanan. Tak perlu intro susu formula, risau nnti dia taknak makan pulak. Elok sangat kalau dia nak makan & minum air kosong, teruskan je. Boleh bagi dia susu fullcream kotak kecik tu.

Susu full cream atau susu grow farm fresh baby nak tak? Makan anak okay, boleh pelbagaikan sumber kalsium melalui pemakanan.. Cheese, yogurt, bayam, brokoli 😊

susu bukan lagi keperluan utama baby bila dh masok setahun. jadi xperlu risau. boleh lengkap kn meal baby dgn nutrisi yg sepatotnya😊

cuba susu fullcream.

try susu fullcream