Susu dutch baby

Salam semua, mau minta pendapat, baby sya masuk 2 bulan minum susu dutch baby, tpi sejak dia minum susu tu, dia batuk dan bersin.. berkahak. lepas tu, sering muntah lepas menyusu, Kadang2 keluar dri hidung.. walaupun muntah tidak bnyk tpi sering. perlukah sya tukar susu lain? berak okay, Perut baby pun tak keras.

5 Các câu trả lời

Sy pon gune yg tu. Awl2 ok, msok 2 bln bru start jd mcm puan. Apa sy buat, sy try cairkn dlu bancuhan tu, agk baby da ok, pelan2 sy bancuh spt biasa. Stkt ni da ok. Sy ada try tukar susu dupro sbelom ni, tp bila baby minum dy jd sesak nafas, tu yg sy guna smula dutch baby dgn bancuhan cair. Alhamdulillah berat baby ok n berak pon ok skrng.

2y trước

Sy bancuh air 100ml, susu 3 sudu. Kiranye sy lebihkn dlm 10ml air. Mula2 lebihkn 20ml air, baby sgt cpt lapar, jd kne kerap bancuh la, lps tu agk ok, tgk muak kurang, sy jdkn lebih 10 ml air. Sy tnye doc pakar aritu, dy ckp ok. Tp kne monitor berat baby la. Sbb bila susu cair, takot berat baby naik sikit sgt. Tp mcm baby sy, alhamdulillah berat naik ok, so doc ckp boleh teruskn n xyh tukar susu. Sy bkn ape, lps kne yg dupro (baby jd sesak nafas) sy tros takot nk tukar2 susu, tu yg brusaha cairkn dlu tu.

sma macam baby sy, minum dutch baby dari newborn awal2 ok je skrg anak dh start ade kahak dan sering jgak muntah, skrg sy tukar frisolac ar belum habis 1 tin, muntah kurang dh

sy powm sme...mnum dutch baby jd kahak..trus tukar susu s26...alhamdulillah yg tu je serasi ngn dia...try dupro ngn lactogen jd ruam

boleh Cuba tukar jenama lain, kadang kadang susu lain jadi ok

mungkin susu tak sesuai dengan baby kot