Muntah susu

Salam semua, kalau baby muntah susu yang banyak. Adakah normal atau susu formula x sesuai dgn baby? Sbb org dulu dulu ckp, baby muntah susu ni nak membesar. tp kalau muntah susu banyak ni. Macam mana nak membesar ye? 😅

8 Các câu trả lời

ank sy newborn 1 bulan camtu kne muntah mcm air terjun. pastu keluar ikut hidung. kdg mmg sendawakan dia tpi still juga jadi mcm tu. tpi sebenarnya dia jadi camtu sbb terlalu bnyak angin dalam perut. tu yg dia tolak balik semua susu dia terima. make sure cara suapkan susu kne betul. dan apa yg saya buat, saya bgi grape water. baru anak saya elok. pastu dia terkentut kentut. muntah pun tak mcm tu dah. saya bagi pun bukan hari2. bagi sekali, then tengok dalam berapa hari dia elok. kalau dia meragam mcm org sakit perut, bgi lagi. tpi boleh kiralah, saya bgi sekejap je. pastu kne rajin buat urutan perut bayi. buat urutan bicycle tu pun boleh buat baby terkentut kentut. tpi kalau nak bgi grape water tu atas diri sendiri dan bila checkup bgithu nurse. mcm saya bgithu nurse, nurse tu kata mmg ramai bagi tpi diorang tak suggest kan pun, tu atas diri sendiri. tu je lah kesimpulannya.

baby berapa bulan awak? saya masa baby newborn pun kerap muntah, saya ubah posisi menyusu dia. tak menyusu baring. menyusu dlm posisi kepala lebih tinggi dari perut. botol pun tonggeng separuh jgn kasi susu tonggeng habis masuk & sendawakan in between. susu separuh, burp dulu then susu lagi, burp lagi. alhamdulillah tkde dah muntah. mummy boleh cuba tips ni sebelum langkau ke penyelesaian lain bab susu, masalah dalaman perut baby dan sebagainya.

wsalam, start bila baby muntah bnyak ye? andai baby muntah bnyak slepas kamu bagi susu formula, kemungkinan susunya tksesuai, sila tukar susu, jika sebelum nj baby mmg minum susu tuh dh lama tkde muntah, tapi baru baru ni muntah. kemungkinan baby ada angin atau colic, kalau berlarutan mummy boleh bawak ke klinik untuk dptkn probiotik untuk baby ye

klau jeluak tu sikit..muntah tu bnyk sampai ada y memancut kuar kot idung.klau sampai abis susu y d minum tu mmg muntahlah..berat pun xnaik klau minum terus muntah.mgkin susu x sesuai

Kalau kerap sgt muntah memancut dulu nurse pesan kt saya bawak anak jumpa doctor check takut anak ada masalah dalaman

klu byk sgt tu mmg muntah mmgkin sbb susu tak sesuai. lepas dh abih minum susu tu better sendawakan bayi

1) jeluak ke muntah? 2) kerap ke kdg2? 3) ade sendawakn baby? 4) baby bpe bln?

3t trước

overfeed agaknya, brpa oz susu skali minum

rsnya anak tu jeluak tu