Perjalanan 7 - 8 jam

Salam semua ibu², saya ada persoalan. Malam ni saya akan balik kampung yang mengambil masa perjalanan dalam 7 - 8 jam camtu. Kalau perjalanan jauh camni akan bagi apa² effect tak kat baby dalam kandungan ? Usia kandungan saya baru masuk 9 minggu. Atau ada apa² tips yang boleh dikongsi ? Terima kasih semua yang beri respon#firstmom

1 Trả lời

wsalam. selalunya apa yg sy buat is letak alas kusyen kt tmpt duduk utk minimize gegaran/hentakan.. sbb early trimester ni is the fragile phase. u wont straight 7hrs dlm kereta kan..so bila benti dkt rnr ke apa..renggangkn bdn supaya xsakit pinggang.

8mo trước

Alhamdulillah, terima kasih sis. Komen yang sangat membantu