Teringin Coffee but Breastfeeding

Salam semua , baby sye fully breastfeed, saye teringin sangat nk minum air coffee . x kisah la blended ke apa. sampai bila sye kene tahan dari meminum coffee nii. siapa2 yg minum jugak ade effect kat baby tak? #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

Teringin Coffee but BreastfeedingGIF
6 Các câu trả lời

Saya minum sejak dlm pantang. Mula dengan kopi O kosong bancuh cair2 je. Mula2 baby meragam lepastu seminggu kemudian cuba lagi. Alhamdulillah sekarang baby dah 3 bulan. Tapi saya masih limitkan 1 cup setiap 2 hari. Kena tengok kandungan kafein je sebenarnya. Hadkan pengambilan kafein yg berlebihan.

Salam. Kalau dah habis pantang boleh minum kopi. Even masa pantang pun boleh tapi kopi panas sahaja. Better minum yang tak tinggi kandungan gula. Tapi kena limitkan dalam seminggu tu berapa kali minum sebab ada budak perut dia tak tahan (tak pasti sebab pengaruh kopi atau apa) maka berpada

Ok je minum tp limitkan maybe sehari satu cup. Atau kalau baby meragam, order decaf coffee. Coffee yang takde caffeine

Sy minum je kopi dlm pantang. Tp kopi o la, kurang gula. Alhamdulillah bby ok saja. Cuma klu hb low jgn minum slalu.

sama . teringin nk minum. dah 3 bulan lebih dah ni😂😂 risau turun kt anak,xnk tidur malam nnti😂

Sy minum je. Baby ok xde masalah