Fibroid ketika pregnant (1st baby )

Salam hi, saya tengah pregnant 11 weeks and doc sah kan saya ada fibroid 4cm . Ada tak mommies yg hidap fibroid and apa solution korang lepas dapat tahu? #firstmom #firstbaby #ingintahu

8 Các câu trả lời

Time sy pregnant ank first, sy ade fibroid n cyst... Mse tu sy scan 10w kt klinik swasta.. Doc kata kena refer hosp besar jumpa pakar O&G.. Sbb dia nk tau fibroid n cyst effect kt bby x... So sy terus ke hsop besar.. Dia scan.. Dia kata ade sestngah ibu mngdung bila dia mngndung cyst dia aktif sbb hormon.. Dia xbhaya pon.. Nt bila kndungan mkin besar cyst ngn fibroid akn hilang ngn sndiri.. Tpi follow hosp besar smpai 4bln..itu last scan utk cyst, doc kata cyst da xde.. Lega rase.. Klau sis buka buku pon.. Kk akn refer hosp besar utk follow up dgn pakar o&g... InshaAllah xde ape..

saya skrg preggy ank ke3 dan bru sja hr khmis lalu tu jmpa pakar katanya mama u ada fibroid tau x.. 5×4 bsrnya tp xapa,mama jgn risau nti follow up sja appoiment sya 20wks,kita tgk.. fibroid tu akan kecut mama sbb rahim dan bby brkembang..so mama xperlu risau ya kata dktr.. and sya pn bt xtau sja xpkir byk psl tu jga kshtn saja.. ank 1st&2nd xda tu fibroid.. skrg ne bby last ada sgkut pla gdm& high bp😅

Sama dgn saya. 1st baby jugak. Masa mula2 tahu tu mmg down habis. Hilang dah rasa excited dpt anak pertama 🥲 puan dh buka buku pink belum? Time saya buka buku pink hari tu diorg dh bg surat refer ke pakar. Bulan depan insyaallah jumpa pakar. Hrp xda apa2. Kita doa ja baik2 moga xda effect ke baby. Xboleh stress juga lg x elok 😁

Saya takda fibroid masa preggy tapi saya ada cyst, masa scan 6w-8w cyst saya sebesar 6cm, alhamdulillah masuk 13w dah start mengecut tinggal 2cm je. Mungkin sebab hormon. Sis jaga makan ye hehehe InshaAllah nanti dia hilang la tu

Dr cakap apa lepas dpt tau awak ada fibroid? Kalau dr cakap ok, ok lah dear. Kalau dia suruh makan ubat ke apa ke then follow lah. Dont think too much je. Take care

Dr awak cakap apa? Kalau dr cakap ok, means ok la dear. Dont think too much, tak elok untuk kandungan. Ibu takleh stress. Hope awak and baby sihat selalu.

Minta maaf sis xdak pengalaman mcm ni lagi sis....

xde pengalaman