Tolong mcm mn stopkan ngempeng mlm

Salam. Saya nk tanya ada tips tak cara hentikan ngempeng mlm anak 1tahun 2bulan. Risau klo asyik ngempeng giginya rosak. Dh try biarkan tapi dia ngamuk nak tek lagi2 before sleep tu.kalau terjaga mlm pon dia nk tek tapi utk ngempeng je xminum betul2 pon. Mlm sllu 3x juga nk ngempeng tu. Tolong mommies🥲🥲giginya pon dh ad tompok putih walaupon sblm tido mmg sllu gosok gigi. Risau#firstmom #adviceplease

1 Trả lời

Ngempeng puting ibu tak buat gigi rosak. Ngempeng pakai pacifier atau puting botol susu, ya high chance untuk gigi rosak. Tompok putih pada gigi anak tu masih bolej di kawal selagi awak tak skip dental checkup anak. Maaf saya takde tips untuk putus mengempeng. 🙏

4mo trước

Terima kasih. Lega rasanya! Esk baru nk jumpa dentist. Tq awk.