PERUT MEMULAS (35W)

Salam , saya nak bertanya pada ibu2.. ahad lepas saya ade kena cirit birit and muntah2 tapi alhamdullilah tak berlarutan . Start malam ahad tu sampai ke harini perut saya memulas .. and mcm ade contraction + sakit pinggang semua ..saya berpendapat tu false contraction tapi tulah kuat memulas . Baby gerak aktif dari biasa..sedu pun makin kerap. Saya dah ambik dexa dua dos pada 31w. Persoalannya ,perlu ke saya ke hospital atau monitor dari rumah? Sebab sebelumni gi hospital kena marah die cakap mengada2 sebab takda tanda lagi ketuban atau lendir drah.. die jadi macam takut nak ke hospital 😞 #firstmom #35w2days

1 Trả lời

Klu risau, sis pergi cek doc. If takot hosp krajaan bising ckp itu ini, try p klinik dlu. Sekurang2nye bile da scan n tau keadaan baby, sis akn rse lega. And if ada apa2 mslh ke ape, at least, kte boleh p hosp brpndukn kputusan scan yg kte dpt dri klinik.