EDD 22/6 SAKIT BELAKANG PINGGANG

Salam, saya edd 22/6. Dari malam tadi belakang pinggang ni sakit sgt. Mcm ditarik2. Selang 30mins mcm tu. On off. Perut tak sakit. Tanya kawan2 kalau contraction perut akan sakit mcm kejang. So far takde turun takde darah ke coklat ke 😮‍💨😣🥹 sakit belakang ni kira tanda ke ye? 🥹 patut pergi hospital tak sbb tak kerap. Perut kadang2 keras tp baby still gerak ok 😮‍💨 #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

boleh jadi back labor, kadang sebab position baby tak optimal. kalau ada gym ball, main gelek2 atas tu. kalau tak pun, buat je gelek2 pinggul atas angin, dip the hip, untuk bantu baby pusing. 30 minit sekali tak perlu ke hospital lagi, tapi kalau tak tahan, boleh je nak ke hospital.

3mo trước

Terima kasih. Betul la tu. Sy baru tahu ada term back labor tu😭🥲

Due kita sama..tp bby mcm serinok je duk dlm perut..sakit2 xde lgi..tp hrini sy perasan kerap mbuang, dh 4x berak kot..mlm plg aktif n suka mgeras

3mo trước

Tahniahh sis..selamat berpantang