Share apa tanda2 confirm nak beranak

Salam saya dah 36 weeks 6 hari, boleh tak ibu2 di sini share tanda2 confirm nak beranak dah.Macam saya first baby keputihan banyak dan ketuban pecah. 37 weeks 3 hari dah beranak.Kali kedua ni saya kerap sakit kontraksi palsu tu je.Pinggang saya sakit yakmat kadang rasa Ya Allah cepatlah baby keluar sebab bila malam saya rasa seksa susah tido pinggang sakit pedih ulu hatinya. Dan saya masih sendawa nonstop dan rasa nak muntah sebab perut dan senak.

4 Các câu trả lời

Anak pertama saya sama ngan sis. Anak kedua saya keluar darah.. tapi bukaan belum ada. So nirse suruh balik je dulu. Lepas 2 hari, Malam tu contraction kuat dan kerap tapi saya layan je dulu. Memang darah sentiasa keluar dah masa tu. Pagi awal sakit sangat sampai menggigil. Air ketuban masih x pecah lagi. Saya syak dah ada bukaan sbb sampai menggigil sakitnya. So terus pergi hosp bukaan dah 9-10cm. Dr terus suruh push. Confuse jugak sbb tak rasa air ketuban keluar langsung 😂 Tunggu je pape tanda yang significant. InsyaAllah

sy masa anak 1st 37w 4d baby dh keluar. ni baby 2nd lambat plak. skrg dh 38w 2d masih tak keluar. sy pun contraction palsu kuat sgt sampai rasa nk berak. sekali dia dtg 10min selang 15min sekali belum tentu hilang. bila dtg contraction tu keputihan byk giler keluar habis basah spender.

Nurse sy selalu ulang masa checkup Tanda tanda nak beranak 1. Pecah ketuban. 2. Keluar tanda darah. 3. Kontraksi yang kuat dan kerap.

makin lama makin kerap tu kontraksi asli dah boleh pegi hosp, sy pun 36w6d kerap sgt dpt kontraksi palsu selagi xde tanda sy bior je