SAKIT RAHANG

Salam , saya dah 22 weeks(Alhamdulillah) , tapi dari malam sampai ke pagi sakit dari hujung rahang kiri hingga kanan ,rasa tegang urat hujung2 rahang tu . Mcm lenguh sengal tu , x dapat tido . Ada ibu2 yg alami mcm ni ? Ada solusi atau lebihkan kalsium ke? #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

normal je rasanya sbb dlu saya pregnant pun mcm tu. as long as mkn cukup kalsium xde apa nak risau. lepas branak ok sendiri. dlu kalau makan rasa mcm rahang atas dgn bawah x ngam. mcm lari allignment. mkn pun x selesa. terasa mcm rahang terseliuh. tp dah branak tu xprasan pun bila masa dia ok.

Hi sis! ☺️ Awak dah dapat rasa ka baby bergerak? Kalau dapat rasa, sis dah dapat kan suntikan tetanus dari KKIA? Kalau belum, bawa jumpa doktor ya ☺️ Sepanjang kehamilan, sy tak pernah alami benda yg sama seperti sis. Mohon maaf sebab tak dapat nasihat banyak 🙏🏻

1y trước

Oh, boleh dah tu minta nurse jarum tetanus. ☺️ Nanti bagitau nurse juga masalah sis.