Tips berpuasa

Salam. Saya baru 5 weeks. Macam mana ye nak puasa nanti? Ada tips tak nak puasa untuk 1st trimester ni.. Terima kasihh..#adviceplease

2 Các câu trả lời

ukur pada badan sendiri. cuba dulu hari 1, jika tak larat boleh berbuka. pagi2 boleh cuba sahur mcm biasa, jika tak dpt nk teruskan dibolehkan berbuka. mcm saya, memg tgh alahan teruk skrg. minum air tak boleh, perut tak boleh penuh. kalau penuh terus muntah, jd kne mkn sikit2. kalau sahur nnt lepastu saya muntah, saya kne berbuka sbb badan dh lembik nnt akan dehydration. jd bahaya utk teruskan. harap ia membantu

5mo trước

baik². terima kasih. semoga awak kuat ❤️

sekarang ni awak cuba dulu puasa sehari. kalau tak tahan, berbuka terus. tips dia, jangan paksa diri. kalau rasa tak larat, berbuka je.

6mo trước

dulu sya prnh puasa masa 1st trimester masa tu sya mmg x da selera mkn.. so sya puasa mcm biasa jer.. alhamdulillah baby ok