Pregnancy after missed miscarriage

Salam hi sahabat2 semua. Doktor telah diagnose sy missed miscarriage sbb takde heartbeat baby pada week ke 10. Baby stuck dlm 7w3d. Hari2 bangun rasa sedih je. Ada tak ada sahabat2 sini boleh kongsikan pengalaman berjaya mengandung semula setelah keguguran. Semoga dpt menaikkan semangat sy juga bakal2 ibu di sana yg juga dlm situasi yg sama :’( semoga ada rezeki yang lebih baik Allah nak bagi kita aminn #advicepls #pleasehelp

21 Các câu trả lời

Kuat semangat sis.. Jgn sedih2....happy ja... Mcm sy dah lalui 3 kali gugur... Last 2019.... Sekrg dah 2023 sis baru dpt semula.... Dah 11 tahun saya kawen... Alhamdulillah, sy x pernah putus asa... Hari2 happy ja mcm xdak apa2....sekali Allah dah bg alhamdulillah...

Semoga kuat sis. Saya tahun lepas keguguran 16 minggu. Anak pertama, baby boy dan cukup sifat kena kebumikan mcm jenazah biasa. Memang sedih. Lepas setahun baru saya pregnant lagi. Skrg 13weeks. Ambil masa ya. Jangan paksa diri. Bila dah ready boleh cuba lagi.

InShaAllah sis dh blh start folic asid..lpas 3 bln blh cuba mngndung..sy thn lpas pnglaman sama..bby 10 mnggu.7 dan 8 thn lps pn sama tp lbh berat sbb bby dh cukup sifat..skrg sy mngndung d usia 38 thn..dan tggu untuk cerclage mggu depan.jgn putus berdoa

Adik sy lps miscarriage sebulan lps tu trs mngndung balik now dh bersalin baby sihat, then adik ipar pun lepas sebulan miscarriage trs lekat now dh 3rd trimester tgu masa nk bersalin, jgn doen mana tau sebulan lagi lekat ... usaha n doa

Redha ya Puan. InsyaAllah ada rezeki baby lg nanti. Sy ttc 8thn, tp miscarriage at week 8. tp dpt anugerah trindah utk pregnant smula dlm masa setahun lepas tu. Now anak dah 1thn 4bln. Percaya dgn perancangan Allah swt

Saya pun miscarriage bulan 7 haritu, inshaAllah mesti ada rezeki menanti kita sis. Sama sama kita berjuang ya jgn down down ya sis. Kuat semangat jaga diri InshaAllah nanti ada pelangi :)

Sis kuatkan semangat ye..sy miscarriage bulan 12 lepas baby 9w…skrg dah pregnant semula 17w…sy doakan sis akan cepat lekat lagi..

insyaAllah..rezeki Allah tu ada..sy gugur 2 Kali..masa 3 bulan n 2 bulan.. skarang Allah dah gantikan sy 7 org ank

sy keguguran usia kandungan 13w..lepas 3 bulan terus lekat lg. dan skrg tgh tungu hari nk besalin.

maaf tnye boleh tahu punca keguguran? apa yg dirasakan ketika keguguran ye?