Bayi tidur aircond

Salam nk tnye. Baby 2 bln boleh ke tidur dlm aircond ? Suhu berapa sesuai untuk baby 2bln ??

2 Các câu trả lời

Boleh tp slow2 je. Saya rumah batu kadang malam2 panas sgt angkat baby pun rasa peluh kt badan dia so saya on AC 26 or 27 °C & low fan. Barulah dia nyenyak, kalau tak tidur 30 min pastu merengek. Tp baby pakai stokin & selimut. Tu pun tak hari2 takut baby terbiasa nanti nk AC saja. Lagi 1 sbb saya bersalin swasta so baby lahir2 mmg dah tidur dlm aircond

Boleh awak. Anak saya dari lahir dah tidur dalam aircond. Suhu yang sesuai antara 22°C - 25°C

4mo trước

Alhamdulillah tak pernah batuk atau selsema sebab aircond. Anak saya sekarang dah 2y++. Memang tidur dalam aircond.