Ibu mengandung ada asma

Salam nk tanya ada x mummy2 dlm ne yg tgh pregnant dtg asma mcm sy selain inheler kita perlu ambil ubat asma apa yg paling sesuai kita ambil selain pam inheler ye yg jenis makan ke semoga info mommy2 dlm nie untuk sy #17week1day

3 Các câu trả lời

saya asma since birth .. inhaler 1 jenis je saya guna .. doktor memang takkan prescribe ubat lain kalu kita takde masalah .. incase pregnancy buat kita mengah or sesak nafas selalu just tambah dos pam je .. contoh hari biasa 1x sedut sehari .. bila preggy kebiasaan doktor bagi sedut 2 kali sebab kita cepat mengah gitu .. ha camtu ,, tapi atas nasihat doktor jugak .. saya now 21weeks

awak selalu attack ke asmanya tu ? kalau kerap attack kena tanya doc tau , kalau selain inhaler rasanya untuk pregnant itu je yg kita boleh pakai , sebab saya asthma teruk juga pakai 2 pam biru n coklat , takboleh nak ambil nap so memang kita kena pakai inhaler time pregnant ni selain tu awak kena elakkan benda yg trigger asma

Sis kena tanya doctor