Gdm on diet

Salam. Nak tanya pengalaman ibu² dalam ni yang gdm on diet biasanya kena serah diri bila ya ? Especially yang stay dekat kelantan. Atau negeri² lain kena serah diri bila ya ? Sbb yang saya tahu ada yang 37 weeks dah kena serah diri. Ada jugak yang share 39weeks serah diri

1 Trả lời

wslm. sy pertama kali pregnant dgn gdm. doc bagitau mesti bersalin selewat-lewatnya due date. tp jika ada risiko lain spt baby besar,tekanan darah tinggi dsb kena serah diri awal..tp jika tiada masalah lain,boleh bersalin ikut due date