Makan tart nenas boleh gugur ke?

Salam nak tanya kalau makan tart nenas banyak2 masa awal pregnant dalam sebulan camtu boleh gugur ke?

4 Các câu trả lời

ok je takde masalah pun. i dri start pregnant smpai sekarang asyik nk mkn nenas je. cuma jngn la sekali mkn tu berlebihan contoh mkn 2,3 biji nenas sekali mkn😅 cukup sekadar buat rasa2. ramai je marah x bagi mkn nenas tapi i degil sikit hihi now alhamd dh 26weeks pregn

Doc saya cakap nanas & tebu tak menggugurkan kandungan. Tapi bahagian tengah atau bahagian yg keras kt nanas tu ada kandungan bromelain yg menggugurkan kandungan. Tapi kandungan dia sikittttttt sangat. Makan 10biji bahagian tengah tu pun belum tentu boleh gugur.

nenas boleh menyebabkan keguguran itu hanya lah mitos. Benda yang tak betul, satu je.. apa apa pon makanan bila makan berlebihan akan bawa mudarat. Jadi makan sekadar rasa dan bila perlu je. Lagi pon nenas kan banyak khasiat

Tak betul